Japp! Då har man genomfört M1-kursen! =)

Tyvärr gav den inte riktigt så mkt som jag hade tänkt/trott, men det var helt klart värt att gå den.

För er som inte har en susning om vad jag pratar om, så är det en allmänn mentalitetskurs för hundar. Kort sagt, en kurs i hundars "personlighet". Eller som jag uttryckte mig, "hur hunden är".

Kursen ger en bra grund för hur ett MH går till, och hur man gör bedömningarna. Väldigt lärorikt och nyttigt om man själv har tänkt genomföra ett MH med sin hund. Här håller vi tummarna för att Diablo får delta på MHt som är den 18 september på Forshaga BK.

Eventuellt blir det en M2-kurs i höst. Skulle ju vara kul att kunna hjälpa till som B-figurant vid MHn.

Theo´s MH 2006


Nu blir det "kvällskissen" med hundarna, sen bums i säng!



Idag hade vi bestämt date med paret Bhasin och Draco för en härlig tur i skogen med tillhörande viltspår. Dessvärre tyckte vädergudarna annorlunda..!

När vi la ut spåren duggade det lite lätt. Inte så farligt, tänkte vi. När spåren var lagda och de skulle få ligga till sig bestämde vi att vi skulle ta en promenad med hundarna. Vi hann knappt börja gå förrän himlen öppnade sig!! Jisses vad blöta vi blev!! Jag var blöt långt in på bara skinnet!

Vi funderade både en och två gånger om vi skulle låta hundarna gå spåren, eller om det skulle bli för svårt för dem. Vi insåg dock att vi var tvungna att låta dem försöka, annars skulle det bli svårt att hitta klövarna igen...

Diablo fick börja. Jag hade ingen aning om vart spåret gick eftersom herr & fru Bhasin hade lagt det. Detta var första gången Diablo gick ett spår som någon annan lagt. Det var även första gången som vi hade med oss andra personer i spåret och Diablo fixade det galant! Han blev dock lite störd vid sista vinkeln eftersom Tom och Daniel stod 50 meter in i skogen. Diablo hade inte märkt att dom varit med hela tiden eftersom de höll sig så långt bakom. Men bara de kom fram så jobbade han på i spåret igen. Är riktigt stolt över honom idag med tanke på vilka förhållanden det var!

Sen var det Draco´s tur. Detta spår hade jag och Tom lagt. Tom fick gå först med klöven och jag gick efter och blodade. Det är ju synd att säga att det blev raka sträckor och vinklar... Men Draco fixade det hur bra som helst! Det var riktigt kul att se honom jobba! Han sprang/hoppade omkring med sina korta ben och gjorde ett kanonjobb! Det var inte för inte som han klarade anlagsprovet i somras! =)

Theo var sist ut idag. Det spåret hade jag och Radhika lagt ut. Även Theo gjorde ett toppen jobb idag! Han rusade inte alls på som han brukar göra i vinklarna, utan jobbade lugnt och metodiskt och klarade vinklarna utan problem. Mattes duktiga grabb! =)

Det var hemskt blött i skogen idag! Inte så konstigt med tanke på skyfallet som kom iofs... Alla hundar fick spåra i/över vattendrag och alla klarade det galant! Diablo och Draco fick ett varsitt fullångt spår med fyra vinklar var. Terrängen var väldigt kuperad, så man hade fullt sjå att hålla jämna steg med hundarna.
Theo´s spår gick på plan mark och han fick bara två vinklar. Däremot var det riktigt blött där hans spår gick, så man fick ta stooora steg/hopp.

Jag är riktigt nöjd med grabbarna idag! Trots vädret jobbade de på och löste spåren kanon bra! Tror nästan jag ska ringa och försöka få en tid för anlagsprov till Diablo nu. Fixade han detta, så fixar han provet galant! =)


Idag tyckte jag att det var dax för grabbarna att få spåra igen. Var på ett nytt ställe även denna gång, det var rätt mkt ris i skogen, men helt ok ändå.

Denna gång fick Diablo börja. Snacka om arbetsvilja i den hunden! Jag hade gjort ett spår med fyra vinklar, nästan i klass med ett anlagsprov. Spåret fick ligga i ungefär tre timmar. Det blåste och regnade en del under tiden spåret fick ligga till sig, men Diablo fixade det galant! =) Han ringade andra och tredje vinkeln. Vid fjärde och sista vinkeln snurrade han ett bra tag, han passade även på att ta en vattenpaus i ett dike. =) Bortsett från vattenpausen jobbade han på riktigt bra! Han sökte non-stop och börjar även få upp farten. När han väl kom på rätt spår igen började svansen gå. Han verkligen ÄLSKAR att spåra! För att inte tala om när han väl hittar klöven! Han hoppar o skuttar o slänger omkring klöven! Det är såå kul att se honom, såå stolt såå! =)

Ska låta honom gå några fler spår i samma klass som detta. Sen tror jag faktiskt att han är klar för ett anlagsprov! Så innan vintern ska vi banne mig ha fixat det!! Sen är det bara att träna på inför öppen klassen o ett championat till våren! =)

Theo då?

Även han ÄLSKAR att spåra, men har ju tyvärr alldeles för bråttom. Theo´s spår blev rätt kort, endast två vinklar. Första vinkeln klarade han galant, men sen bara rusade han på! Jag fick hejda honom både en och två gånger innan han fattade att han var på väg åt fel håll och sökte rätt på spåret igen. Klöven hittades tillslut, men innan dess hann Theo även med att ta sig ett dopp! Helt ofrivilligt, och han såg verkligen förvånad ut när han kom upp! Sötingen! =)

Nu ligger mina duktiga grabbar o sussar i soffan.
Ska försöka väcka dom o få med dom ut på sista kissrundan.

Lättare sagt än gjort! =)



Har ju glömt att uppdatera om hur det gick när Diablo debuterade i officiella sammanhang!

Debuten ägde rum i Vålberg den 31 juli, det var VärmlandsDals Terrierklubb som anordnade utställning.

Dessvärre gick det inte så bra för vår lilla skrot, han åkte ut på en tvåa... =( Diablo ville inte riktigt att domarn skulle ta i honom, och när vi sprang ville han busa och började hoppa och bita i kopplet... Så visst kan jag förstå att han fick en tvåa.

Domaren var tysk, Martha Heine, vilket tyvärr även gjorde att kritiken blev på tyska... Använde google-translate, men det är fortfarande några ord som jag inte förstår. Så här löd den dock;

"Ett år. Något osäker. Bra typ. Mkt bra huvud. Bra ögon och öron. Öronen något platta. Tillräcklig hals. Något lång i kroppen. Bra bakdel. ??? Något lösa rörelser."

Dagen efter, den 1 augusti, var det Värmlands Kennelklubb som anordnade utställning i Ransäter. Här skötte sig Diablo exemplariskt, trots att han var dödstrött! Denna gång fick vi en 1a och blev trea i konkurensen (endast tre juniorhanar var med...). Domaren, Bengt Nilsson, gillade Diablo men tyckte att han behövde mer tid. Han gav dock väldigt mkt beröm för Diablos rörelseschema, och ville absolut se oss igen nästa år! =)

"Mkt maskulin elegant hane, behöver mer tid. Välskuret huvud, bra propp. Utmärkta ögon. Bra överlinje, välvinklad bak. Aningen brant skuldra. Runda vackra framben. Utmärkt päls. Stabilt rörelseschema för åldern."

Ransäter 1 aug 2010

 

På söndag är det dags för mig och Diablo att vänstervarva igen. Denna gång i Askersund mot brorsan Castor. =)


Håll tummarna!!

 

 


Bilder från vår sommar;







































Hittade denna på Amstaff Forumet, riktigt vacker musikvideo. Låten växer ju mer man lyssnar på den...



Igår tyckte jag att det var dax för grabbarna att få använda nosen igen. Var ett tag sen vi var ute i spårskogen nu...

Jag åkte iväg till ett nytt ställe o la spåren. Theo´s spår blev med tre vinklar (vänster, höger, höger). Diablo fick ett lite lättare spår med två vinklar (vänster, vänster). Spåren fick ligga i drygt 2½ timme innan jag lät hundarna arbeta. Dessvärre var det några som hade vart ute och gått i skogen, bara några minuter innan jag släppte på hundarna, så detta störde dem. Dessutom hade de haft en hund med sig, som antagligen fått irra omkring lös --> ännu mer störning! Men men, det är nyttigt för hundarna med lite störning ibland oxå! =)

Theo fick börja denna gång. Han började bra, som vanligt. Första vinkeln tog han utan några större problem. Vid andra vinkeln hörde han dock människorna som strosade runt i skogen, och blev störd. Han virrade runt rätt länge innan jag fick honom att ta upp spåret igen. Bara han koncentrerade sig så flöt resten av spåret på som en dans. =) Stolt över att ha hittat klöven bar han den till bilen. Min duktiga grabb!

Sen var det Diablos tur. Han började riktigt bra, men snurrade runt vid första vinkeln. Jag fick stålsätta mig för att jag skulle ha is i magen och låta honom jobba på själv. Han snurrade ett bra tag, och tillslut var vi nästan tillbaka till början av spåret. Där stannade han upp, verkade som om han funderade på vad det var han skulle göra egentligen... När han fick syn på mig fick han tokspel! Rusade mot mig o hoppade upp mot mig flera gånger! Knäppgök! =) Jag lyckades tillslut hitta en blodfläck och kunde visa på honom igen. Denna gång gick det som på räls! Såå duktig grabb!

Det är så kul när man är ute o spårar med grabbarna, man märker sån tydlig skillnad på dem. Theo har en väldig fart i spåret, och är inte alls särskilt spårnoga. När han väl kommer till klöven blir han självklart glad o stolt över att han har hittat rätt, men godiset är nog det bästa enligt honom! =) 
Diablo däremot spårar i långsamt tempo och är väldigt spårnoga. När han hittar klöven så blir han överlycklig!! Godiset kan kvitta enligt honom, han har ju faktiskt hittat en rådjursklöv i skogen!! =)



 

Idag är ingen vanlig dag, för idag är Theo's födelsedag!!! =)

Hela sju år blir min älskade "boff" idag! Ingen ungdom längre med andra ord...
Men vi hoppas såklart att vi får många fler fina år tillsammans! =)

Theo 2007