Theo var ju som sagt hos veterinären i torsdags och röntgade sina armbågar. Jag hade målat f**n på väggen o var helt inställd på att det skulle vara pålagringar och enda utvägen var operation...

Så var inte fallet!!! =)

Veterinären tyckte att allt såg jättebra ut! Hon upplevde inte heller att Theo var lika stel som förra gången hon kände på honom. Dock är han fortfarande lite "gôbbstel" som Tom så fint uttryckte det. =)

Det vi ska göra är att stretcha honom efter promenad och att låta honom gå i lite mer kuperad teräng. Ett annat tips som veterinären hade var att tejpa fotleden på Theo för att på så sätt få honom att sträcka ut benet lite mer. Kan ju vara värt att prova.

Känns himla skönt o veta att det inte är något fel på vår lilla gris!! =)


Igår besökte vi veterinären med hundarna. Det var dags för Diablos 12 v spruta och Theo skulle få sin årliga. Allt gick jättebra! Diablo var jätteduktig i väntrummet, lugn men ändå nyfiken. =) Väl inne hos veterinären gjorde killarna allt för att vinna uppmärksamhetstävlingen! Haha!

När vi ändå var hos veterinären så bad vi henne kolla Theos armbågar. Han har haltat från och till i några veckor nu, värst är det när han luggit still länge. Veterinären gjorde bara en snabbkoll, men kunde tydligt se att det var en något minskad rörelseförmåga på vänster armbåge. Hon tyckte att vi skulle röntga armbågarna för att sen kunna gå vidare med problemet. Oavsett vad problemet än visar sig vara så finns det mycket man kan göra för att det ska bli bättre enligt veterinären.

Jag är dock väldigt nervös över detta o har nog redan målat f*n på väggen! Men jag hoppas hoppas hoppas att det "bara" ska vara en sträckning eller liknande. Så, på torsdag nästa vecka är det dags. Håll alla tummar ni kan!!!

...med en helt underbar liten amstaff kille! Imorgon blir han 11 veckor och har då bott här i lite mer än två veckor. Denna underbara varelse kommer från Hillnez kennel och heter Hillnez IC Chief Black Bear, men innan man har hunnit ropa hela namnet skulle han vara long gone! Därför fick det bli Diablo! =) Och en liten Diablo är precis vad han är! Biter o sliter i allt han kommer åt, inte minst i stackars Theo! Fast jag tror nog att Theo är glad för sin nya "lillebror". De leker o myser om vart annat! =)

Igår tog vi en sväng i "stora" Forshaga centrum. Båda hundarna skötte sig utmärkt, om man bortser från att Theo hoppade ur bilen innan han hade fått varesig koppel på eller varsegod-kommando... Diablo verkade ta det mesta med ro, tror han känner sig trygg när han har "storbror" med som bodyguard! ;) När vi spatserat omkring i en halvtimme ungefär åkte vi hem till Toms pappa och fick oss en efterlängtad fika. Även här skötte sig dogsen bra. Riktigt stolt matte! =)

Theo fick sen vara kvar där en stund, då de ville ta en promenad med honom. Vi andra åkte hem och Diablo fick sitt första bad! Han var långt ifrån överlycklig, men han stod ut! Så nu luktar han riktigt gott igen! =)

Under veckan som var anmälde jag Diablo till valpkurs som skulle börja i slutet av oktober. Det ser vi verkligen fram emot. Hoppas bara att Tom också kan följa med på kursen, tror att han skulle tycka det var kul faktiskt! Sen skulle han förhoppningsvis förstå att jag faktiskt inte har hittat på allt om hundar och hundträning. Är nog lättare att ta in om det kommer från en instruktör! ;) Vi funderar även på att anmäla Diablo till en inoff utställning i november. Valparna måste ha fyllt 4 månader dagen innan utställningen, och som tur är är det precis det Diablo gör! =)

Smakar på blommorna
Smakar på blommorna...



Dragkamp med "storebror"