Han klarade det!! Så jäkla duktig hund jag har!!

Innan spåret var jag nervös som tusan, men det visade sig ju att jag inte hade nått att vara nervös för... Diablo gjorde ett kanon jobb!

 

Domarn var riktigt imponerad och omdömet löd;

 

"En mycket duktig spårhund som idag gjorde ett utmärkt spårningsarbete under svåra förhållanden. Spåret hade legat 22 ½ timme, mycket färskspår. Löste allt på ett utmärkt sätt."


Betyget blev;

 

1:a pris med Hp Ökl Viltspår

 


"Bara" två kvar till championatet... ;)

 

 

 

 


Idag kallade chefen in mig på kontoret. Jag började fundera på vad det var hon ville prata om. Var det den svåra situationen vi har i teamet? Hade jag gjort nått? Ville hon att jag skulle göra nått?

Man skulle väl kunna säga att det var det sista alternativet som var rätt, fast inte på det sättet som jag trodde...

Chefen har för tillfället massvis på sitt bord. Hon är inte bara chef för våran avdelning, hon är numer oxå tillförordnad chef för hela förvaltningen. Detta ska hon vara tills dess att vi får en ny miljödirektör. Hon har alltså alldeles för mycket för att hon ska kunna hinna med. För att avlasta henne lite ska det tillsättas en "samordnare" i varje team. Dessa personer ska fungera som en länk mellan teamet och chefen och ta ansvar för att det som ska göras blir gjort, i korta drag. Till att börja med är det tänkt att samordnaren ska hjälpa chefen tills dess att den nya miljödirektören har börjat. Sen får vi se. Tro det om ni vill, men chefen ville att JAG skulle vara denna person i vårt  team!!

Jag känner mig riktigt smickrad av att ha blivit tillfrågad. Enligt chefen var jag tydligen ett givet val för henne. Känns skitkul!! =) För detta skulle jag även få en löneförhöjning på 500 kronor. Detta skulle gälla under den tiden som jag är samordnare. Jag tackade inte ja till erbjudandet direkt, men framhävde att jag tyckte det lät intressant och att jag ville fundera lite på det. Men självklart kommer jag att acceptera erbjudandet!!

Jag är dock lite orolig för vad resten av teamet kommer att tycka om detta. Men skit samma! En sån här chans måste man ju bara ta! =)


Nää, nu ska jag göra sambon sällskap framför dumburken. Färjestad spelar mot HV71. Heja FBK!!!



I fredags hade jag och Jessie stämt träff för en härlig höstpromenad. Vi bestämde att vi skulle åka till Molkom och gå Acksjöleden, sagt och gjort.

Jag, Jessie och alla 4-benta traskade iväg. Med oss hade vi en karta över ledens sträckning, utifallatt det inte skulle vara så bra markerat. Det visade sig att leden var jättebra markerad! Vilken lättnad!

Tanken var att vi skulle gå en slinga på ca 12,5 kilometer. Man måste ju passa på när det är sånt underbart väder som det faktiskt var i fredags! Vi gick o vi gick! Leden var belagd i väldigt varierad terräng, allt ifrån grusvägar till små, knappt synliga stigar. Både vi och hundarna njöt...

När vi hade gått (enligt Jessies "Jogtracker") nästan 12 km började vi dock bli lite oroliga! Vi såg ingen antydan till att vi snart skulle vara framme vid utgångsläget!! Rätt vad det var stod vi istället på vägen där vi hade diskuterat om vi skulle nöja oss med 7 km slingan eller om vi skulle slå på stort med 12,5 km.

Vi hade gått fel!!!

I en korsning där vi hade 50% chans att välja rätt väg hade vi såklart valt FEL väg!! Hela promenaden slutade istället på 15,24 km, inte riktigt vad vi hade tänkt oss...

Men, vi hade iaf tur med vädret! ;)




Nu har jag anmält Diablo till ett öppenklass-spår. Jag börjar redan bli nervös och provet är inte förren nästa vecka! Hoppas, hoppas att han klarar det!!!







 

Diablos brorsa Acke kan numera titulera sig "Hjältehund"!! <3

 

Bild lånad från Kennel Hillnez