I måndags var vi med Theo till veterinären, det var dax för hans livs första seniorkoll. Vi har fått erbjudanden om det varje år sedan han fyllde 7 år, men aldrig utnyttjat dem. Men i år var det så dax, han blir ju ändå 10 snart...

Veterinären klämde o kände, böjde o drog. Sen lämnade vi även kiss- och blodprov. Allt såg ut o kändes bra, även provresultaten var utan anmärkning.

Theo hade dock gått upp nått kilo o det tyckte vetten att vi fick försöka stävja, med tanke på att han redan är stel i frambenen efter ökad aktivitet. Så matransonen har redan minskats.

Han hade även en knöl på höger framben som jag inte kände till. Den var liten o mjuk, så den var inte "värd" att ta prov på, men vi ska hålla den under uppsikt så att den inte blir större. Den knöl som jag redan kände till, o de "vårtor" som han har ska vi oxå fortsätta hålla koll på, men vetten trodde inte det var nån fara med dem heller.

Theo "läcker" ju ibland när man kommer in från promenaderna. Han själv verkar inte medveten om det o verkar inte lida av det heller. Proverna visade inte heller på att något skulle vara fel, så enligt vetten är det troligtvis en "vanlig" inkontinens. Det går att behandla, men då får han stå på ständig medicin o det vet jag inte om jag vill. Vill helst inte proppa i honom massa kemikalier i onödan, o eftersom han inte lider av det o det inte är ett jättestort problem för oss heller, så lutar det nog åt att det får vara som det är...

Känns skönt ändå att det är en förhållandevis frisk (snart) 10-åring vi har! Vi hoppas på många år till!