Idag fick Diablo sin dom. Han kommer inte längre vara en HAN, utan istället förvandlas till en HEN!

Ultraljudet idag hos veterinären visade, precis som väntat, att prostatan är förstorad. Det finns två alternativ, antingen ger man hunden hormoner under en ganska lång tid utan några garantier om att det blir bra. Eller så kastrerar man. Vi valde det sista alternativet.

Eftersom Diablo är en osäker herre, som gärna vill skrämma bort det farliga innan det kommer för nära, så finns det en viss risk att det förvärras. Veterinären idag var dock inte helt rätt person att fråga om det. Oavsett så hoppas vi förstås på det bästa.

Så, på måndag är det dax. Lika bra att få det gjort. Kl 07:00 ska vi lämna in Diablo, sen får vi hämta ut honom på eftermiddagen. Håll alla tummar o tår att det går bra! <3


Imorse när jag var på väg till jobbet så fick jag se nått som jag aldrig trodde att jag skulle få se!

Endast ett par hundra meter utanför 70-skyltarna stod det ett lodjur o tittade på mig!

Innan jag fattade vad det var så hade jag redan passerat o någon möjlighet att vända fanns direkt inte.

Har fortfarande inte riktigt fattat att det var ett LODJUR jag såg... Har tom tvivlat lite på mig själv... Men, om det INTE var ett lodjur VAD VAR DET DÅ??? Näää, det MÅSTE ha vart ett lodjur, kan inte va nått annat!

Haha! Tänka sig, jag har sett ett LODJUR!!! =)

Helt galet!!


Förra helgen låg Tom däckad i förkylning, nu är det visst min tur. Har känt av det hela veckan men det har gått att lindra med Panodil. I torsdags funkade dock inte Panodilen längre utan jag gick hem från jobbet vid lunch. Sov hela dagen, men är fortfarande tung i huvudet o har ont i kroppen.

Igår märkte jag även att det droppade blod från Diablos snopp, så idag blev det ett besök hos veterinären. Vi lämnade kissprov o veterinären klämde o kände. Lillskrot fick beröm för att han var så lugn o duktig. <3

Veterinären tyckte även att vi skulle röntga o kolla prostatan med ultraljud. Kissprovet visade självklart att det var blod i urinen, men även att det fanns bakterier. En odling skulle sättas för att se om det behövs antibiotika. Det får vi svar på på måndag.

Röntgen visade att det inte var några njurstenar, o det var skönt. Däremot så såg prostatan något förstorad ut, men för att se mer detaljer så krävs ett UL. Det var lång väntetid o Theo hade redan suttit i bilen o väntat i drygt 1,5 timme, så vi bestämde att vi väntar med UL till nästa vecka.

Så på fredag fm får vi förhoppningsvis svar på om prostatan är förstorad o om vi är tvungna att kastrera. Känns sådär... Men det viktigaste är ju ändå att Diablo blir frisk. <3