I dagarna två har det varit kurs med hundarna. Igår var det lydnadskurs med Diablo och idag har vi varit iväg på viltspårskurs med Theo.

Viltspåret gick bättre denna gång än förra. Spåret hade luggit i ca 6 timmar idag, detta för att tvinga Theo att koppla på nosen! Han tog spåret på en gång och använde nosen riktigt fint. Dessvärre låg ett annat spår något för nära, så Theo kom på det istället... Bröt honom och visade på det rätta spåret. Nosen kopplades på igen och han gick som en klocka! Vid ett tillfälle ville han dock lyfta nosen och ta en genväg, men detta löste vi genom att jag helt enkelt stod still och höll emot i linan. Då förstod han att det var spåra som gällde och fortsatte fram till klöven. Duktig skit!! =) Känns som att vi har hittat ett sätt att komma tillrätta med hans slarv och fusk, så nu är vi på rätt väg mot anlagsprovet! =)

Lydnadskursen med Diablo igår var lite annorlunda mot vanligt. Kursledarna är så imponerade av våra hundar och tycker att de är sååå duktiga så igår blev det inte mycket lydnadsträning. Istället fick vi prova på budföring och sök. Vid budföringen skickade vi Diablo mellan mig och Tom. Det gick bra, men Tom fick jobba lite för att få honom till sig. Vi prövade även att skicka Diablo mellan mig och en av kursledarna, men det ville han inte! Han kom till mig som ett skott, men när jag skulle skicka honom till kursledaren så ville han absolut INTE!! Skrotnisse ville stanna hos mamma! =) Tror inte att budföring kommer vara något som vi vill tävla i, men det kan absolut vara nått att använda som aktivering, att skicka honom mellan mig och Tom...

Vid söket tog det ett tag innan polletten trillade ner för Diablo. Jag började med att leka med honom mitt i rutan och kastade iväg leksaken. Gick tillbaka till baslinjen och släppte honom för att söka. Diablo fattade inte riktigt vad det var jag ville att han skulle göra så vi prövade på nytt! Denna gång fick en av kursledarna hålla i Diablo vid baslinjen medan jag gick in i rutan och lekte med mig själv sen kastade jag iväg leksaken. Diablo vart riktigt taggad och så fort jag kom tillbaka till baslinjen och släppte honom så rusade han iväg och letade efter leksaken. Körde så några gånger och på slutet hade han en härlig fart ut! =)

Nu ligger båda hundarna i buren o snarkar ikapp! Ska ta ut dem en sista gång nu, sen blir det en välförtjänt dusch för min del o hopp i säng! =)

Natti!!

Bild från julen-09

 

 

Nu är båda hundarna anmälda till den inofficiella utställningen i Filipstad den 6 juni. Theo är ju kastrerad, men eftersom det är en inoff så ska han få chansen att visa upp sig ändå! Ska bli kul att få en bedömning på honom! Oroar mig dock för att båda grabbarna ska springa i ringen samtidigt!! Kan ju inte dela på mig!! Tom vägrar att ställa upp, han tycker det är pinsamt! Har förberett både mamma och pappa på att de kanske får lov att ställa upp och skulle inte de fixa det så är även Annelie tillfrågad! =) Så det löser sig säkert, nu är det dock bara upp till mig att träna med dom oxå! Diablo har ju iaf lite koll på vad det är som gäller inne i ringen, men Theo har ju aldrig nånsin ställt upp på nått sånt här...

Under veckan som var passade jag o hundarna på att hälsa på mamma och pappa. Har inte vart hemma hos dem sen i julas... *skäms* Onsdag till torsdag var vi iaf där och det var riktigt trevligt! Synd bara på det urusla vädret! Jag och mamma trotsade dock regnet på torsdagen och åkte upp till Högbergsfältet så hundarna fick springa av sig. Det var uppskattat, både av två- och fyrbenta, trots vädret. Hade tänkt att jag skulle ta fina kort på grabbarna eftersom det är så otroligt vacker miljö där uppe, men det fick jag hoppa över. Får bli nästa gång jag åker upp istället!

Torsdag åkte jag som sagt hem, Theo fick dock stanna kvar i Filipstad och hålla mamma sällskap. Tror det var uppskattat av båda faktiskt! =) Nyttigt för killarna att vara ifrån varandra ibland...

I fredags så passade jag och Tom på att åka in till stan. Jag hade bestämt mig för att hitta och inhandla en klänning som jag kan ha på sommarens bröllop. Gjorde ett riktigt fynd då den klänningen som jag helst ville ha fanns för halva priset!! Är riktigt nöjd! =)

Nu är det dock riktigt knapert i kassan för min del... Och jag som behöver pengar till helgen... Jaja, det löser sig på nått sätt.

Helgen i övrigt har jag passat på att ta skogspromenader med Diablo och tränat en hel del på inkallningar. Han börjar bli riktigt duktig på det nu. Dax att börja öka svårighetsgraden lite... Imorrn är det dax för lydnadskurs igen efter ett uppehåll på två veckor. Ska bli kul!

På onsdag är det sen dax för Theo att gå ett 12-timmars viltspår. Hoppas att han begriper att han ska hålla näsan i backen den här gången... Sist fuskade han en hel del och gick på luftvittring istället. Då hade spåret visserligen bara luggit i ett par timmar, men ändå...

Nää, nu blir det sista kissen med hundarna sen sängen!

Natti!

 

 




Japp! Nu äntligen är hundarna friska!! =)

Båda killarna har tappat i vikt, men det lägger de snart på sig igen... Just nu springer de omkring i trädgården, Diablo först med frisbee i munnen och Theo strax efter! =) Härligt!

Imorn åker jag o killarna upp till Filipstad. Tom ska ändå jobba, så då passar jag på att umgås med ma & pa lite. Tror inte att jag har vart "hemma" sen i julas... *fyskäms* Förhoppningsvis kan man ta sig en härlig promenad på Högbergsfältet eller liknande på torsdag...

Nää, nu blir det duschen sen ska jag bänka mig framför de desperata hemmafruarna!


Ja, här råder det sjukstuga just nu. Hundarna har magsjukan... =(

Det började i onsdags med att Diablo spydde upp frukosten innan vi skulle åka iväg till dagis. Funderade inte så mycket på det utan tog med ny mat som han kunde få lite senare på morgonen. När Tom sen kommer och hämtar killarna på eftermiddagen får han höra att Diablo spytt hela dagen... Stackars pôjk!

Hela onsdagen och torsdagen ville han inte äta nått och bara spydde... Torsdag kväll lyckades han dock äta lite och fick faktiskt behålla det. Även frukost på fredagmorgon gick ned och han verkade piggare, så killarna fick åka iväg till dagis. Tyvärr hann jag knappt börja jobbet innan jag blir uppringd från dagiset där de säger att Diablo spytt och bajsat en hel del. Det var även blod i avföringen... Jag ringer veterinären och får en tid på eftermiddagen.

Väl hos veterinären tas det blodprover och röntgenbilder. Som tur var fanns det inget konstigt i magen eller tarmarna, dock så hade han en liten infektion i kroppen. "Kalaset" blev hiskeligt dyrt, men men, det får det vara värt... Så nu går Diablo på antibiotika och en mineralpasta som ska neutralisera pHt i magen. Han får även välling för att lugna magen lite.

Theo har varit pigg och kry hela veckan, men i fredags så kunde han inte stå emot längre... Han har spytt hela helgen och har inte alls velat äta. Inte ens välling som han i vanliga fall är helt galen i! Det är först idag som han har börjat äta lite välling och börjar bli lite piggare.

Tycker så synd om grabbarna! Vet ju vad hemskt det är o vara magsjuk!! Tack och lov verkar det vara på bättringsvägen nu iaf. Theo får dock stanna hemma från dagis imorn för o vila upp sig lite.

Slagna hjältar...

 

 

Bilderna tagna under påskhelgen...