Debut i officiella sammanhang

1kommentarer

Har ju glömt att uppdatera om hur det gick när Diablo debuterade i officiella sammanhang!

Debuten ägde rum i Vålberg den 31 juli, det var VärmlandsDals Terrierklubb som anordnade utställning.

Dessvärre gick det inte så bra för vår lilla skrot, han åkte ut på en tvåa... =( Diablo ville inte riktigt att domarn skulle ta i honom, och när vi sprang ville han busa och började hoppa och bita i kopplet... Så visst kan jag förstå att han fick en tvåa.

Domaren var tysk, Martha Heine, vilket tyvärr även gjorde att kritiken blev på tyska... Använde google-translate, men det är fortfarande några ord som jag inte förstår. Så här löd den dock;

"Ett år. Något osäker. Bra typ. Mkt bra huvud. Bra ögon och öron. Öronen något platta. Tillräcklig hals. Något lång i kroppen. Bra bakdel. ??? Något lösa rörelser."

Dagen efter, den 1 augusti, var det Värmlands Kennelklubb som anordnade utställning i Ransäter. Här skötte sig Diablo exemplariskt, trots att han var dödstrött! Denna gång fick vi en 1a och blev trea i konkurensen (endast tre juniorhanar var med...). Domaren, Bengt Nilsson, gillade Diablo men tyckte att han behövde mer tid. Han gav dock väldigt mkt beröm för Diablos rörelseschema, och ville absolut se oss igen nästa år! =)

"Mkt maskulin elegant hane, behöver mer tid. Välskuret huvud, bra propp. Utmärkta ögon. Bra överlinje, välvinklad bak. Aningen brant skuldra. Runda vackra framben. Utmärkt päls. Stabilt rörelseschema för åldern."

Ransäter 1 aug 2010

 

På söndag är det dags för mig och Diablo att vänstervarva igen. Denna gång i Askersund mot brorsan Castor. =)


Håll tummarna!!

 

 

1 kommentarer

Jessie

24 Aug 2010 14:10

Grattis till utställningsdebuten! (lite sent, men bättre sent än aldrig) Hur gick det för er i Askersund då?



Kul att han är en hejare på spåret oxå. Anlaget kommer gå galant.



Ska ni inte komma till Svanskog den 12 September? Vi ska ha en lydnadsträff där då och det är ett helt gäng som kommer. Vore kul att träffa er och grabbarna!!

Kommentera

Publiceras ej