Spår i spöregn

0kommentarer

Idag hade vi bestämt date med paret Bhasin och Draco för en härlig tur i skogen med tillhörande viltspår. Dessvärre tyckte vädergudarna annorlunda..!

När vi la ut spåren duggade det lite lätt. Inte så farligt, tänkte vi. När spåren var lagda och de skulle få ligga till sig bestämde vi att vi skulle ta en promenad med hundarna. Vi hann knappt börja gå förrän himlen öppnade sig!! Jisses vad blöta vi blev!! Jag var blöt långt in på bara skinnet!

Vi funderade både en och två gånger om vi skulle låta hundarna gå spåren, eller om det skulle bli för svårt för dem. Vi insåg dock att vi var tvungna att låta dem försöka, annars skulle det bli svårt att hitta klövarna igen...

Diablo fick börja. Jag hade ingen aning om vart spåret gick eftersom herr & fru Bhasin hade lagt det. Detta var första gången Diablo gick ett spår som någon annan lagt. Det var även första gången som vi hade med oss andra personer i spåret och Diablo fixade det galant! Han blev dock lite störd vid sista vinkeln eftersom Tom och Daniel stod 50 meter in i skogen. Diablo hade inte märkt att dom varit med hela tiden eftersom de höll sig så långt bakom. Men bara de kom fram så jobbade han på i spåret igen. Är riktigt stolt över honom idag med tanke på vilka förhållanden det var!

Sen var det Draco´s tur. Detta spår hade jag och Tom lagt. Tom fick gå först med klöven och jag gick efter och blodade. Det är ju synd att säga att det blev raka sträckor och vinklar... Men Draco fixade det hur bra som helst! Det var riktigt kul att se honom jobba! Han sprang/hoppade omkring med sina korta ben och gjorde ett kanonjobb! Det var inte för inte som han klarade anlagsprovet i somras! =)

Theo var sist ut idag. Det spåret hade jag och Radhika lagt ut. Även Theo gjorde ett toppen jobb idag! Han rusade inte alls på som han brukar göra i vinklarna, utan jobbade lugnt och metodiskt och klarade vinklarna utan problem. Mattes duktiga grabb! =)

Det var hemskt blött i skogen idag! Inte så konstigt med tanke på skyfallet som kom iofs... Alla hundar fick spåra i/över vattendrag och alla klarade det galant! Diablo och Draco fick ett varsitt fullångt spår med fyra vinklar var. Terrängen var väldigt kuperad, så man hade fullt sjå att hålla jämna steg med hundarna.
Theo´s spår gick på plan mark och han fick bara två vinklar. Däremot var det riktigt blött där hans spår gick, så man fick ta stooora steg/hopp.

Jag är riktigt nöjd med grabbarna idag! Trots vädret jobbade de på och löste spåren kanon bra! Tror nästan jag ska ringa och försöka få en tid för anlagsprov till Diablo nu. Fixade han detta, så fixar han provet galant! =)


Kommentera

Publiceras ej