Idag är ingen vanlig dag, för i dag är Diablos födelsedag!!!

Tänk att ett år går så fort... Känns inte länge sen man gick o väntade på att valpningen skulle börja, och att det skulle finnas en svart hane till oss. Minns det nästan som igår när jag ringde till Anna och fick höra; "Jodå, visst finns det en hane till er." =)

När "Skrotas" o hans syskon var fem veckor åkte vi och hälsade på dom för första gången. Diablo kröp upp i knät på mig så fort jag kom in i valprummet, och där somnade han! =) Jag ska ändå erkänna att det var inte helt solklart vilken av de underbara valparna som skulle få flytta hem till oss när vi åkte från Stockholm... Vi hade att välja på två svarta och en fawn hane, inte ett lätt val måste jag säja, men tillslut bestämde vi oss. Diablo skulle vi ha!! =)

Vi har inte ångrat oss en dag sen dess! Visst har han varit jobbig, och är det fortfarande ibland, men heeelt underbar!!!

Tack Anna för denna guldklimp!!

ca 3 veckor (fotograf Anna - Hillnez)

5 veckor - Första mötet

8 veckor


I måndags började min semester, äntligen!!

Jag o Edita satt oss i bilen o körde till Örebro för att hälsa på Helena. Jag har inte träffat henne sen mars/april nångång, så det var riktigt kul o se henne igen! Magen hade växt en hel del, men det är ju iofs inte så konstigt med tanke på att hon ska ha i slutet på oktober. =)

Vi hade bestämt att vi skulle gå på bio denna kväll, den senaste Sex and the City-filmen. Innan bion hann vi dock med en tur till Mariebergs köpcenter för lite shopping o fika. Jag inhandlade en ny klocka, det var inte en dag för tidigt! Den klockan jag hade sen innan fick jag av mitt ex mamma i studentpresent. En hel massa år sen alltså! =)

Bion var faktiskt riktigt bra! Ingen film som man måste se på bioduken, men helt klart en sevärd film! Iaf om man som jag har sett alla avsnitt av serien o den första filmen... Ska bli spännande o se om det blir en tredje film, slutet lämnades lite öppet för den möjligheten kändes det som.

Efter bion gick vi ut o käkade. Vi hamnade på Bishop´s, inte världens bästa utbud men helt ok. Det blev några glas vin o en hel del "tjej-snack". Begriper inte varför vi inte gör detta oftare??

Tack gumz för en mysig kväll!!

Svärmor är bortrest denna vecka, så då får jag låna pållen o rida hur mycket jag vill. =) Så i förmidda´s passade jag o Madde (Toms kusin) på att ta en härlig ridtur i skogen. Eftersom jag inte känner till några ridvägar överhuvudtaget i Ö Deje så var det guld värt att ha Madde med sig. =)

Svärmor säger hela tiden att Fylkir (ja, hästen heter så...) är så skvättig o tittig, så man får lov att vara "vaken" när man rider honom. Men detta märkte jag inte av alls idag. Han är ju lugnet självt! =) O då kom det till och med en traktor o körde förbi oss! Kanske är det så att svärmor spänner sig när hon rider honom eftersom hon har ramlat av honom några gånger. Detta kan ju faktiskt göra att Fylkir också blir spänd...

En mysig tur hade vi iaf, jag o Madde med pållarna. =) Eventuellt ska vi ta en långritt imorn på ca tre timmar, det beror lite på vädret.

Fylkir vintern 2008

 

 

Idag var det upp till bevis för Theo! Skulle han klara anlagsprovet eller inte??

Jag åkte dit med en förhoppning om att han skulle ha en bra dag, och att domaren skulle vara riktigt snäll. Men innerst inne så trodde jag faktiskt inte att han skulle klara det...

Han kändes taggad när jag selade på, hade svårt att sitta still och vädrade för fullt. Som vanligt så började han jättebra, tuffade på som om han aldrig gjort nått annat, men redan i första vinkeln så började koncentrationen dala... Istället för att ta vinkeln fortsatte Theo rakt fram en bit, tills han kom på att han var fel ute. Istället för att försöka ringa in vinkeln och hitta tillbaka till spåret igen så verkade han chansa på vilket håll som var rätt. Domarn kallade tillbaka oss och jag fick visa på spåret, och så fort Theo fick spåret i näsan så tuffade han på som en gud igen.

Andra vinkeln klarade han genom att ringa in den, och ett nytt hopp tändes i mig! Kanske, kanske att det kunde gå vägen ändå! Tredje vinkeln, och Theo börjar ringa men bestämmde sig för fel håll!! Samma visa som förut, nytt "på-vis" av spåret och Theo tuffade på. Fjärde och sista vinkeln missade han också, men fann klöven till slut iaf.

Domarn var ändå positiv till Theo, och trodde absolut att han skulle kunna fixa ett anlagsprov med mer träning på vinklar. För det verkar vara vinklarna som är Theos svaga sida. Domarn sa även, att skulle Theo ha fixat spåret och hittat klöven, även efter att domarn kallade tillbaka oss vid första vinkeln, så skulle han ha godkänt oss! Men eftersom Theo även missade tredje och fjärde vinkeln så kunde han dessvärre inte bli godkänd.

I protokollet står det;

Moment 1, Spårförmåga;

Start o sträcka 1 - Tar snabbt an spåret
Vinkel 1 - Klarar ej
Sträcka 2 - Klarar utan tvekan
Vinkel 2 - Klarar med ringning
Sträcka 3 - Klarar utan tvekan
Vinkel 3 - Klarar ej
Sträcka 4 - Klarar utan tvekan
Vinkel 4 - Klarar ej
Sträcka 5 - Klarar utan tvekan
Spårslut - Klarar utan tvekan

Erhållna poäng spårningsförmåga; 1 - mindre god

Moment 2, Arbetstempo;
5 - lämpligt

Moment 3, Självständighet; Fler än två ingripanden eller hjälp

Allmänt omdöme;
En hund som spårar bra på sträckorna men som har problem i vinklarna för dagen. Bra tempo.

Erhållna poäng i moment 1-2 (max 6 poäng/moment)
1. Spårförmåga; 5 poäng
2. Arbetstempo; 10 poäng
Totalt; 15 poäng

Domare var Lars Böhm. Det var första gången som han dömde en amstaff, så det var synd att vi inte klarade det. Men som sagt, han trodde att Theo skulle fixa det bara han klarade av vinklarna. I övrigt tyckte han att Theo spårade på bra. Det var iaf vad han sa till mig, sen vet man ju inte vad han tyckte o tänkte innerst inne... ;)

Känns lite fisigt att det gick som det gick, men som sagt så hade jag inte förväntat mig så mycket bättre med tanke på hur de senaste träningarna gått... Får se om jag ger Theo nån mer chans att klara anlagsprovet eller om vi bara kommer träna för att det är skoj.

Jag har däremot tänkt att jag ska träna upp Diablo, så att han förhoppningsvis kan klara anlagsprovet i höst. Måste ju visa för Lars Böhm att amstaffar faktiskt oxå kan!! ;)

Nää, nu ska jag hoppa i sängen!
Imorn är det jobbdax igen o sen ska jag ta en ridtur på Fylkir. =)