Nu var det ett tag sen jag skrev nått här...

Har väl egentligen inte hänt så där väldans mycket att rapportera om, livet och vardagen rullar på som vanligt...

Kursen som jag gick med Diablo har avslutats. Måste säga att vi har gjort väldiga framsteg! Främst gällande hundmöten, som ju faktiskt var mitt mål. Det är inte hundraprocentigt riktigt ännu, men vi har kommit en bra bit på väg! Istället för att göra utfall så "väljer" Diablo allt oftare att pipa och gnälla istället...
Jag kommer självklart inte nöja mig med detta beteende, men just nu är jag riktigt stolt o nöjd över att det går så pass bra som det gör! Framgångarna är för tillfället fler än motgångarna...

Bara för nån dag sen mötte vi en hund på promenaden som stretade och drog i kopplet, ägaren hade ingen vidare koll... Vid dessa lägen, när den andra hunden inte har nån styrning från sin ägare, brukar Diablo bli ett "monster". Hunden var max tre meter ifrån oss när Diablo spänner upp sig o börjar grymta. Ett bestämt NEJ och påkallande av uppmärksamheten och Diablo hade fullt fokus på mig!! Snacka om att jag blev nöjd!!

Nu inväntar vi att nästa kurs ska dra igång. Vi är anmälda till en lydnadskurs med fokus på momentinlärning, tanken är ju att vi nån gång ska våga oss ut på lydnadsplanen o tävla...

Nää, nu ska jag pussa lite på sambon o se de sista 30 minuterna av EM-kvalet...

 

Bild lånad av Jessie


Visst är hon söt?? Diablos nya kärlek...

Idag var första gången som busarna fick träffas. Både jag o Jessie blev mäkta imponerade över hur bra det faktiskt gick! Vad jag har förstått så har även Jessie bekymmer vid hundmöten med Ferri, precis som jag har med Diablo.  Vi har bytt erfarenheter med varandra och jag måste säga att det känns himla skönt o äntligen ha hittat nån som vet vad jag går igenom...

Iallafall... Idag fick de träffas för första gången, våra småglin. Både jag o Jessie trodde att det skulle bli en del gruff från våra hundar, o att vi skulle få kämpa med dom under hela promenaden... Men icke! Diablo föll pladask för Ferri, och jag klandrar honom inte... Hon är verkligen ursöt!!

Efter promenaden fick de busa i trädgården. Även detta gick hur bra som helst! Lite smågruff, men inget allvarligt. Känns kanon! Äntligen har Diablo nån som han faktiskt kan få leka med! =) Nu ligger han utslagen på soffan o snarkar högt!

Tack Jessie o Ferri för idag! Det får vi göra om snart igen...





Idag, om några timmar, är det prick åtta år sen jag o hjärtat träffades för första gången. Sen dess har vi hängt ihop. Inte illa om man frågar mig...

För att fira dagen så passade vi på att gå ut o käka på restaurang. En dag för tidigt... Hur som, mysigt var det och underbart god mat fick vi!



Varför gör man inte sånt oftare..?






Ikväll var det dax för hundkurs igen, näst sista tillfället.

Som vanligt så började vi med en teorigenomgång inne. Denna gång gick vi igenom hundens allmäntillstånd och hur man lättast kontrollerar detta. Sen presenterade Rebecca dagens övning. Planen idag var att vi, en och en, skulle gå en "bana" med olika stationer. Allt detta skulle även filmas för att vi skulle få se vilka framsteg vi har gjort under kursens gång (vid varje kurstillfälle har en person varit med och filmat oss i de olika övningarna).

Jag o Diablo fick gå ut som nr 2, helt ok startnummer med tanke på att vi bara var tre ekipage. =)
På första stationen skulle hunden sitta och bevara kontakten med mig, medans Rebecca aggerade störning på olika sätt. Diablo fick även utstå en tandvisning, och med tanke på att det var ett tag sen han var med om det och att han vid det tillfället hade en köttbulle framför näsan, så skötte han sig bra. =)

Station 2 var "Godishögen". Vi skulle gå förbi en skål med massa gott-gott, med Diablo närmast skålen, utan att han skulle ta något. Diablo fixade detta med bravur! Full fokus på mig!! =)

Station 3 var sitt-stanna, med belastning. Jag o Diablo har tränat en hel del sitt-stanna övnigar, men inte med den sortens belastning (dra lite lätt i kopplet och hunden ska sitta kvar). Istället har vi utökat avståndet och tiden. Eftersom det var första gången vi gjorde just denna övning, är jag riktigt nöjd med resultatet. Diablo var väldigt "lätt i baken" och ville väldigt gärna resa sig upp när jag belastade i kopplet, men orkade trots det sitta kvar. Så helt klart godkänt! =)

Station 4 var hundmöte. Vi har ju tränat en hel del på detta oxå, inte minst vid de tidigare kurstillfällena med övriga deltagare. Denna gång mötte vi dock en helt ny hund och det gick KANON!!! Inte ett enda pip eller gruff kom ur Diablo! Visst, första gången var han något spänd, men lyssnade ändå på mig och korrigeringarna. Resterande möten vi gjorde brydde han sig knappt om den andra hunden utan hade fullt fokus på mig! Riktigt stolt över både honom o mig!

Station 5 var slalom mellan de övriga ekipagen. Även detta klarade vi av utan konstigheter, fokus på mig!

Det kan tyckas löjligt att jag blir så stolt o nöjd över dessa "småsaker", men för oss är det allt annat än just det. Visst, "lydnadsbiten" kunde Diablo redan innan vi började denna kurs, så som fotgående, sitt-stanna, inkallningar och kontaktövningar. Men nu känns det som det är mer befäst och att han faktiskt lyssnar på mig, han VILL lyssna på mig. Han tycker att jag är ROLIGARE än det mesta. Just DET känns så himla bra!!!

För o inte tala om hundmöten! Jag ska ärligt erkänna att jag var på väg att ge upp! Funderade otaliga gånger på om vi hade tagit oss vatten över huvudet när vi skaffade en till hund. Kanske skulle vi inte klara av att få bukt med honom? Kanske vore det bättre att sälja honom, till nån som var mer kunnig?
Alla dessa funderingar och motgångar höll på att ta knäcken på mig!

Men nu äntligen ser jag ljuset i tunneln! Vi har hittat ett sätt som fungerar för oss, och inte minst, vi gör på samma sätt! Jag, Tom och personalen på hunddagiset. Bara det är en lättnad i sig. Vi är långt ifrån framme vid målet, men vi är på väg och det går bättre och bättre.

Så, vi kämpar vidare o vi ska banne mig lyckas!! Diablo ÄR en kanonhund, han vill bara inte erkänna det själv än... ;)






Här delar Fredrik Steen med sig av sin syn på kamphundar...