Idag kröp termometern ner mot -18 grader på förmiddagen, så jag hann bli lite orolig för att det inte skulle bli någon längre promenad idag. Men efter lunch hade temperaturen stigit till -12 iaf så det fick allt bli en promenad ändå.

Ringde syrran o fick med henne ut, trots förkylning. Väl ute var det riktigt härligt! Vi gick upp i skogen, då skulle hundarna kunna springa lösa större delen av vägen o på så viss slippa bli kalla.

Döm om vår förvåning när vi är mitt inne i skogen o upptäcker att de har röjt ner allt som finns!! Det var inte längre den mysiga trollskog som vi är vana vid, utan ett enda stort kalhygge!! Jäkligt trist! Men men, hundarna fick sin motion iaf o vi oxå för den delen.

Efter promenaden gick vi ner till ma&pa o bjöd in oss på fika. Nu har vi precis kommit hem o jag ska mysa ner mig i soffan o se på film.


För en vecka sen så hade svärmor fixat så att jag skulle få rida för Malin i stallet. Tanken var att jag skulle få lite tips o trix för hur man "bör" rida Fylkir.

Det var en mycket givande timme, där hon instruerade mig i hur jag lättast får honom följsam och går ner på tygeln. Jag fick bekräftat att jag gjorde rätt, men att jag inte får ge mig förtidigt! Fylkir är van att få göra lite som han vill, och att vara följsam är inget vi har tränat nått vidare på tidigare. Han är därför en riktigt stönbock när man börjar ställa krav på honom. Jag har då "gett upp" o trott att jag gör fel, men så var alltså inte fallet! =)

Idag när jag red honom var det som att rida en helt ny häst! Han var mycket mer följsam o stönade inte alls emot på samma sätt som förr. I vänstervarvet (hans "bästa" varv) behövde jag knappt göra nånting för att han skulle lyssna o söka sig ner på tygeln! =)
I höger varv fick jag jobba lite mer, men han "gav upp" mycket snabbare idag. Svärmor, som stod vid sidan om, tyckte att det såg riktigt bra ut! Känns kul o höra!

Han är allt rätt go den där Fylkir ändå! =)


Ja, det kan man minst sagt säga att det har varit idag!
Jag o grabbarna hade stämt träff med Jessie o hennes hundar, det var grymt längesen vi sågs!

Korvspår stod på schemat idag, o medans de låg till sig så tog vi ut hundarna två&två. Diablo o Ferri var först ut, o herregud säger jag bara!! Det var fullt ös, medvetslös som gällde där!! Diablo sprang efter Ferri hela tiden, tungan hängde som en slips på honom tillslut! (Då ska man komma ihåg att det var -5 grader ute idag...) Jaja, roligt hade de små liven iaf. :-)

Även de gamla gubbarna (Theo & Diesel) hade eld i baken idag! :-) De fick dock vara lösa var för sig, för säkerhets skull.

Spåren fixade alla hundar galant! Konstig skog det där, ligger korv utspridd lite här o där! ;-)
Det var riktigt kul o se hur noga alla hundar var i spåret, inte minst mina egna. :-) Både Theo o Diablo var supernoga o gick i stort sett mitt i spårkärnan hela tiden. Mammas duktiga grabbar! <3

Nu ligger de o snarkar ikapp. Blir nog en lugn kväll. :-)


Ligger i sängen o försöker sova. Hundarna har fått ok att vara i sängen ikväll, men jag börjar verkligen ångra det...

BÅDA hundarna ligger PÅ mina ben! Det innebär ca 60 kg!! INTE skönt, inte alls!!