I helgen var det ju dax för kurs i hundmöten med Diablo. Vi hade verkligen sett fram emot detta! I torsdags fick jag ett samtal från Annica som skulle hålla i kursen. Hon var tvungen att ställa in den!! Alla hade hoppat av, så det var bara vi kvar!?! Satans vad besviken jag blev!! Annica kom då med förslaget att vi skulle ta en personlig träff med henne där hon kunde ge tips och råd om hur vi skulle träna vidare med Diablo. Vi har ju redan kommit en bit på vägen, men känner att vi behöver lite mer stöd. Självklart tog vi chansen till en egen träff!

Igår träffades vi. Båda hundarna var med eftersom vi upplever att det är som värst då. Vi började dock med bara Diablo. Han fick möta tre olika hundar och skötte sig över förväntan. Tidigare har vi gjort så att vi har hållit honom kort för att undvika att han ska få chansen att göra utfall. Direkt efter mötet har han sedan fått belöning om mötet gått bra. Enligt Annica hade vi gjort ett bra förarbete, men vi skulle låta honom utnyttja sina lugnande signaler, som han vill använda, men vi har hindrat honom...

När vi väl fick detta klart för oss så gick det mycket bättre! Diablo fick gå i löst koppel, han fick tillåtselse att nosa vid hundmöten, och MASSOR med beröm när han stoppade ner nosen i backen!! Detta gjorde att han då automatiskt vände intresset mot mig istället och förväntade sig en godis. Underbara hund!!

Det är så typiskt mig detta! Jag har ju vetat innerst inne hur man ska bete sig och göra vid hundmöten, men inte kommit mig för/vågat att lita på min hund. Eftersom det är den rasen det är, så har jag omedvetet spännt mig och hållit in honom vid hundmöten eftersom jag inte vill att det ska uppstå en situation. Allt detta har gjort att han istället för att lita på att jag ska fixa allt, så har han tagit på sig uppgiften! Men nu är det slut på det! Från och med nu måste jag börja lita på honom, och våga låta honom gå ut i kopplet och nosa vid hundmöten!

Lite lustigt är det dock, när man inte vill möta hundar så möter man hur många som helst. Men när man väl vill möta dem för träningens skull, då är alla hundar som bortblåsta! Jaja, nån hund om dan ska vi nog kunna träna på iaf, vi bor ju trots allt i ett villaområde med massvis av hundar!


 



Vi är med och tävlar om en personlig almanacka!







Passade på att ta ett träningspass med Diablo när sambon dammsög huset. Mkt roligare om man frågar mig! ;)

Lillskiten skötte sig alldeles utmärkt med tanke på att vi inte tränar alls så ofta som vi egentligen borde...
Körde mest linförighet (fot) med fokus på rätt placering. Han har en tendens att hamna lite för långt bak, men övning ger färdighet. Några inkallningar hann vi med oxå. Skrotas kommer som ett skott! Vet inte hur jag ska träna in att han ska till fotposition bara? Tips??

När vi nästan var klara för idag tyckte Diablo att han hade förtjänat att jaga en av grannens katter. Det tyckte inte jag!! Hade långlina på honom för att jag skulle ha möjligheten att stoppa honom om något oväntat skulle hända. Pyttsan, säger jag om det! Stampade till på linan, men inte hjälpte det. Svisch sa det så hade både hund o lina rusat iväg!! Tur som va så fattade Diablo rätt snabbt att han hade gjort fel o kom tillbaka till mig. Körde lite fotgående med honom bara för att markera, men han ville inte riktigt va med på noterna då. Skämdes väl en hel del antar jag...

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen. Kim o Annelie kommer snart o hälsar på! =)

Hittade denna på amstaffwebben´s forum, helt sanslöst!!!




Kikade precis ut genom fönstret, snacka om min förvåning när jag såg att det låg snö på marken! Alldeles för tidigt om man fråga mig! I november, ja. Men inte i oktober!! Vi har ju inte ens hunnit med att byta till vinterdäck... Blir till att köra försiktigt imorrn helt enkelt.

Annars då? Här rullar det mesta på som vanligt. Fullt upp både på jobbet o hemma... Vi inväntar nästa helg då Diablo är anmäld till en kurs i hundmöten. Vi har ju haft lite bekymmer med just detta, så en kurs tror jag kan vara till nytta. Visserligen har han faktiskt börja skärpa till sig vid hundmöten nu, men det är inte hundraprocentigt så mer jobb krävs helt klart!

Nää, om man skulle ta tag i disken nu kanske..?

Idag har det varit en sån där alldeles Underbar dag! Solen strålade på klarblå himmel, lagom kallt o alldeles, alldeles underbart!!

Vi passade på att ta en riktigt långpromenad ute på Skutberget, en mil närmare bestämt.
Vi, det var jag&Diablo, Annelie&Theo, Radhika&Draco, Edita&Thea och så lilla Ari då såklart. Ari hade det så förspännt så han fick ligga i vagnen o sova hela vägen, medans mamma Edita fick kämpa på. =)

Jag är mäkta imponerad över att det gick så smärtfritt med hundarna. Alla gick så fint bredvid varandra, hur skönt som helst!


Detta får vi göra om snart igen tjejer!!



I tisdags begärde jag uppsägning, så om en månad är det slut...

Theo ska få vara hemma och sova med Tom under dagarna. Vi tycker inte att han har så stort behov av att vistas på dagis. Och känner jag Theo rätt så tycker han nog bara att det är skönt att få ligga hemma i soffan o slappa! =) Sen ska jag väl inte sticka under stolen med att det är en ekonomisk fråga oxå. Genom att låta Theo vara hemma sparar vi 1 100 kronor i månaden, det gör drygt 13 000 kronor om året!!

Diablo ska dock få gå kvar på dagis, precis som vanligt. Han har mkt mer energi och ett större behov av socialisering än vad Theo har. Till en början kommer han få vara själv i boxen, men så snart de hittat någon hund som passar ihop med Diablo kommer han bli sambo igen.